VVV wordt Citystore Nijmegen en verhuist naar de Grote Markt

Foto: Google Maps

Het huidige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg Nijmegen krijgt een nieuwe naam en gaat verhuizen. Per oktober 2022 gaat de VVV verder als Citystore Nijmegen op de Grote Markt, meldt de gemeente.

Naast de naam en de locatie is ook het concept compleet vernieuwd. De Citystore gaat naast de oude vertrouwde informatiefunctie ook bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over Nijmegen en de regio. Uiteraard ademt de Citystore de Old City, Young Vibe, wat tevens terugkomt in het assortiment in de store.

“Met de komst van de Citystore naar de Grote Markt kunnen we bezoekers van Nijmegen nog beter van dienst zijn. Het is een goede locatie om bezoekers en inwoners van Nijmegen en omgeving te inspireren over alle toeristische mogelijkheden”, aldus Monique Esselbrugge, wethouder gemeente Nijmegen. “De Citystore draagt bij aan de citymarketing van Nijmegen, de regiomarketing én versterkt het economisch klimaat. Ook wordt de Grote Markt straks nog aantrekkelijker als de gerenoveerde Citystore er is. Een win-win situatie.”

Voor de ontwikkeling en realisatie van de Citystore doet gemeente Nijmegen een eenmalige investering. Vanuit Actieplan Binnenstad wordt bijgedragen aan de gevelverbetering en het ruimtelijk ontwerp.

Meerdere partijen werken samen aan de ontwikkeling van de Citystore, waaronder gemeente Nijmegen, IntoNijmegen en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van het vernieuwde concept.

Behalve inspiratie opdoen voor een dagje uit, zij ook lokale stads- en streekproducten te koop.

Het pand waar Citystore Nijmegen zich vestigt in oktober is een indrukwekkend pand uit 1967 op de Grote Markt. Dit pand wordt momenteel gerenoveerd en in zijn oude staat teruggebracht naar een ware blikvanger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen