Gemeente stelt 200 euro extra beschikbaar voor inwoners met recht op eenmalige energietoeslag

Foto: Moerschy via Pixabay

De gemeente Nijmegen stelt extra geld beschikbaar voor inwoners, die recht hebben op een eenmalige energietoeslag.

Inwoners, die recht hebben op de energietoeslag en inwoners die de energietoeslag na aanvraag hebben gekregen, ontvangen in september 200 euro extra bovenop de 600 euro die zij eerder ontvingen. De gemeente ontvangt meer geld van het Rijk voor het compenseren van hoge energiekosten bij inwoners met een laag inkomen.

Omdat er onvoldoende middelen beschikbaar waren van het rijk, is het bedrag toen bijgesteld naar 600 euro. Nu stelt de gemeente Nijmegen 3,4 miljoen euro extra beschikbaar om het bedrag alsnog aan te vullen tot 800 euro.

Compensatie stijgende energielasten

De stijgende gas-, warmte- en elektriciteitsprijzen, vooral in combinatie met slecht geïsoleerde woningen, leiden tot energiearmoede. Met de eenmalige energietoeslag worden inwoners met een laag inkomen (deels) gecompenseerd voor deze stijgende energielasten.

Eerder koos de gemeente om de landelijke richtlijn op te volgen door aan te sluiten bij het lokaal minimabeleid bij de uitvoering van de eenmalige energietoeslag. De energietoeslag werd daarom uitgekeerd aan iedereen met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum.

Uitbetaling en aanvragen

De extra 200 euro wordt in september uitgekeerd. Inwoners met recht op de toeslag hoeven geen actie te ondernemen hiervoor.

Inwoners met een laag inkomen die niet automatisch de energietoeslag ontvangen, komen mogelijk wel in aanmerking voor de energietoeslag. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden vinden en het aanvragen van de toeslag: nijmegen.nl/energietoeslag.

(Bron: gemeente Nijmegen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen