Oddstream organiseert workshops technologisch breien in De Lindenberg

Foto: Marijke Vossen

In april 2022 geeft Oddstream twee workshops rondom het thema breien met technologie. De workshop van 9 april is een introductie in het technologisch breien: tijdens deze workshop maken de deelnemers een lichtgevende armband met geleidend garen.

De workshop op 21 april is meer verdiepend en gekoppeld aan een lezing. Deelnemers gaan ponskaarten coderen, met breimachines werken en zelfgebreide elektronische circuits maken.

Breien met technologie op 9 april

In deze workshop leer je breien met geleide resistief garen en geleide draad. Kun je niet breien? Geen probleem. Niet zo thuis in de technologie? Ook geen probleem. In deze workshop leer je de techniek van het breien te combineren met technologie. Onder begeleiding van docent Sarina Wagener leer je stapsgewijs breien en maak je een lichtgevende armband met een eenvoudig model. Naast gewoon garen gebruik je ook geleide draad en resistief garen, waarmee uiteindelijk een circuit wordt gemaakt. Ook wanneer je al wel kunt breien ben je van harte welkom. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Knitting technology op 21 april

In deze (Engelse) workshop nodigen ontwerper Michelle Vossen en onderzoeker Veerle Spronck je uit om kritisch aan de slag te gaan met het doorbreken van bestaande stereotypen over breien en programmeren. In de inleiding ontrafelt Veerle hoe handwerk en computers een opmerkelijke geschiedenis delen en ook nu regelmatig door feministische kunstenaars gecombineerd worden. In de workshop gaat Michelle vervolgens samen met de deelnemers aan de slag om zelf de overeenkomsten tussen textiel en technologie te verkennen door ponskaarten te coderen, met breimachines te werken en zelfgebreide elektronische circuits te maken.

Praktische informatie

De workshops vinden plaats in Studio Oddstream, aan het binnenplein van de Lindenberg (Ridderstraat 23, Nijmegen). Aanmelden kan via www.delindenberg.com.

Over Oddstream

Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie. Oddstream art & technology is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen. www.oddstream.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen