Basisschool de Luithorst sportiefste van Nederland

Basisschool de Luithorst uit Lindenholt heeft een prijs gewonnen in de verkiezing om de sportiefste basisschool van Nederland. De Nijmegenaren kregen een trofee mee naar huis voor beste podiumprestatie.

“In een flitsende show kwamen de vele op de school beoefende sporten voor het voetlicht. Extra dimensie was de synchroon lopende filmpresentatie. Daarmee verdiende de school de publieksprijs”, aldus het jurycommentaar.

Verkiezing

De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) organiseert in samenwerking met het NOC*NSF om de twee jaar de verkiezingen van de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’. Basisschool De Polsstok uit Amsterdam mag zich dit jaar de sportiefste school van Nederland noemen.

De verkiezing van de sportiefste school van Nederland PO is een wedstrijd waar alle scholen voor het primair onderwijs in Nederland aan deel kunnen deelnemen. Scholen wordt gevraagd om hun concreet uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. De belangrijkste doelstelling is het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport in het primair onderwijs.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen