‘Waalkade moet minder somber’

Foto: Willemijn Hoogveld

De Waalkade in Nijmegen moet minder somber worden. Dat is wat GroenLinks en Liberaal Nijmegen te horen krijgen van mensen die reageren op hun actie om de kade levendiger te maken. “Groener, met misschien ook nog een fontein.”

Volgende week woensdag zal in cafĂ© Vivaldi’s (aan de Waalkade) een denksessie plaatsvinden over hoe die nieuwe Waalkade eruit moet komen te zien.

Kracht van de plek

De kade moet een verbinding worden tussen de bovenstad en de polder, vinden veel mensen volgens GroenLinks-raadslid Lisa Westerveld. De aanpassingen aan de kade moeten dan ook aansluiten bij de ‘kracht van de plek’. Via het Ooijpoortbruggetje staan wandelaars binnen enkele minuten in de natuur.

Regels

Alleen mogen op de Waalkade geen hindernissen staan die een goede doorstroming van de Waal bij hoogwater hinderen. Rijkswaterstaat kijkt hier streng op toe.

De gemeente moet nog maar eens goed uitzoeken wat wel en niet is toegestaan, laat Westerveld aan de Gelderlander weten. Er is al enkele malen de suggestie gedaan van ‘verplaatsbaar groen’. Af en toe staan er trouwens ook al verplaatsbare bakken met boompjes. Maar dat is vooral om het parkeren op het terrein voor het casino te voorkomen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen