Wederom winst voor NEC: ze winnen met 2-1 van FC Oss

NEC heeft maandagmiddag ook van FC Oss gewonnen. De Nijmegenaren, die vrijdag kampioen van de Jupiler League werden, wonnen in Brabant met 2-1.

Christian Santos kroonde zich wederom Man of the Match. Hij maakte beide doelpunten voor Nijmegen.

Door het net behaalde kampioenschap kreeg het duel tegen Oss misschien niet de nodige voorbereiding. Toch staat er voor NEC nog genoeg op het spel, namelijk de grens van het recordaantal van honderd punten en doelpunten behalen. Door ook het dertiende duel op rij te winnen, zijn de mannen altijd nog goed op weg.

Wisseling

Trainer Ruud Brood voerde dan ook de nodige wisselingen door in zijn basisopstelling: Kevin Conboy, Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars bleven buiten de selectie – Marcel Appiah, Paco van Moorsel en Kristján Emilsson waren hun vervangers. Giovanni Gravenbeek moest vlak voor aanvang van de wedstrijd afhaken vanwege liesklachten. Zijn plek werd opgevuld door Tobias Haitz.

Een ongelukkige eigen doelpunt van Tom Daemen zette de mannen uit Oss in de eerste helft op voorsprong. NEC was tot op dat moment nauwelijks in het spel voorgekomen, maar kon na een half uur spelen dankzij een goede aanval toch via Santos de gelijkmaker maken.

De tweede helft was eveneens moeizaam. Pas vlak voor het fluitsignaal toen Johnatan Opoku van FC Oss nog twee kansen kreeg, maar Christian Santos die uiteindelijk de winnende goal maakte.

Aankomende zondag wacht voor NEC in de eigen Goffert de derby met De Graafschap.