Koninklijke Erepenning voor Voetbal Vereniging Trekvogels

Foto: VVV Trekvogels Nijmegen

Op 8 april bestond voetbalvereniging Trekvogels 100 jaar. Ter ere daarvan ontving de voetbalvereniging de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Bruls.

Dat gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan.

Duizend leden

Precies 100 jaar geleden, op 8 april 1922, richtte een groep jonge mannen uit Nijmegen Oost de voetbalvereniging Trekvogels op. Nu, zoveel jaren later, heeft de voetbalvereniging meer dan 1.000 leden en is nog altijd zeer actief, zowel op sportief gebied als wat betreft maatschappelijke activiteiten.

Gespeeld op verschillende plekken

In haar lange bestaan hebben de Trekvogels op verschillende plekken in Nijmegen gespeeld. Uiteindelijk kwam er in 1950 een veld beschikbaar op het huidige complex op de Kwakkenberg, dat inmiddels aan de eisen van de huidige tijd voldoet. De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

De Koninklijke Erepenning werd in Nijmegen eerder uitgereikt aan hockeyclub NMHC en aan de Nijmeegse Muziekvereniging TNT.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen