Herdenking Waaloversteek Oosterhoutsedijk op 20 september

12 sep , 12:35 1940-1945
herdenkingwaalsprong oversteek n
Op vrijdag 20 september herdenkt Nijmegen alle 49 Amerikaanse soldaten die tijdens de Waaloversteek in september 1944 omkwamen.
Iedereen is van harte welkom hier bij aanwezig te zijn.  Tijd en locatie: 14.00 uur, Oosterhoutsedijk.
Deze herdenking is onderdeel van het programma ‘80 jaar vrijheid in Nijmegen’ dat van 19 t/m 22 september plaatsvindt. We staan stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vieren dat we in vrijheid kunnen leven.
Wat is er te doen?
Op 19 september worden op militaire begraafplaats Jonkerbos alle Common Wealth soldaten herdacht die zijn omgekomen tijdens de gevechten in en rond Nijmegen vanaf september 1944. Tijd en locatie: 10.00 uur, Burgemeester Daleslaan 35 Op 20 en 21 september is er een programma met activiteiten voor bezoekers van jong tot oud, inclusief twee keer een Waalcrossing (= Waaloversteek) bij stadsbrug 'De Oversteek'. Kijk op de website van Waalcrossing voor meer informatie. 
Bevrijdingsconcert
Op 21 september is organiseert het Nijmeegse 4en5 mei-comité samen met het Symfonieorkest Nijmegen en emeritus hoogleraar Hans Bak een bevrijdingsconcert in Concertgebouw De Vereeniging. Het thema is muziek uit de landen van onze bevrijders uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada en Polen’. Kijk op de website van 4 en 5 mei voor meer informatie. 
The Island
Op verschillende data in september en oktober organiseert Het Gilde Nijmegen bustochten naar ‘The Island’ in de Betuwe. Zo noemden de geallieerden de delen van de Betuwe waar zij vochten. De bustocht bezoekt de plekken waar zich bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld en de gidsen vertellen het verhaal.  Kijk op de website van Het Gilde Nijmegen voor meer informatie.