Omroep Gelderland volgt bijzonder stel op vakantie in een Canta

Foto: Omroep Gelderland

Carl (90) en Monique (56) zijn een stel uit Doesburg. Samen gaan zij deze zomer op ‘Vacanta’. Ze toeren ruim een week in de Canta van Carl. Een zilverkleurige, kleine auto die maximaal 45 kilometer per uur mag.

Carl en Mo op Vacanta! is van 14 tot en met 18 augustus te zien bij Omroep Gelderland.

Carl en Monique kennen elkaar al ruim 26 jaar en hebben nu 6,5 jaar een relatie. Ze verschillen enorm in leeftijd, sterker nog, Carl is ouder dan de moeder van Monique. Deze zomer gaan ze samen op ‘Vacanta’. In een Canta ben je eigenlijk een soort voetganger, je mag overal rijden, maar niet op de snelweg. Het stel reist van Berg en Terblijt (Zuid-Limburg) terug naar Doesburg. Verslaggever Sylvia Willems van Omroep Gelderland volgt Carl en Monique van dichtbij op hun avontuur.

Op Vacanta!

De rechtstreekse afstand is 180 kilometer, maar Carl en Mo rijden maximaal 45 kilometer per uur. Carl: “We rijden niet de kortste weg, maar slingeren door het landschap”. Op de vraag waarom ze niet met een gewone auto rijden, antwoordt het stel dat ze met de Canta om beurten kunnen rijden, anders zou Monique alles moeten rijden.

Toch wordt er niet alleen gereden tijdens hun toer. Monique vindt het lekker om te lopen. Bij het ontbijt bespreekt het stel wat ze gaan doen. Monique gaat vaker een eind lopen, Carl gaat dan rijden. Ze zien elkaar voor het eerst dan weer bij de lunch en in de middag bij de thee. ‘s Avonds schuiven ze samen aan bij het diner. Carl en Monique bezoeken ook musea en bekijken mooie plaatsen. Carl: “Ik hou van moderne architectuur.” Monique valt hem bij: “En ik hou van oud, oude gebouwen en van een oude man!”

Carl en Mo

De twee wonen niet samen. Carl woont in een seniorencomplex en heeft volwassen kinderen en kleinkinderen. Hij was zelfstandig dierenarts in Doesburg. Monique is manager scholing en advies bij het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Ze heeft een dochter van zeventien jaar die nog thuis woont en een volwassen uitwonende zoon. Carl en Monique wonen een paar honderd meter van elkaar vandaan in de binnenstad van Doesburg.

Carl en Mo op Vacanta! is van 14 t/m 18 augustus te zien bij Omroep Gelderland. Van maandag t/m vrijdag bekijk je vanaf 16.00 uur een nieuwe aflevering via gld.nl/vacanta

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen