Modern circustheater tijdens Nationaal Theaterweekend in de Lindenberg 

Foto: Nationaal Theaterweekend.Open

Van 26 tot en met 28 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Een weekend waarin theaters door het hele land voorstellingen en gratis randactiviteiten aanbieden voor €10,-.

Ook de Lindenberg neemt voor de tweede keer deel aan dit weekend en biedt een programma met familievoorstellingen en workshops rondom modern circustheater (geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zes jaar). Daniel Simu treedt rondom de voorstellingen op met zijn zelfgebouwde robotacrobaat.

Zaterdag 27 januari: jongleren met muziek

Sounds like juggling 2022 ©Altin Kaftira

Walsen met tikkende metalen buizen, dansen met een berg kartonnen dozen. Het gezelschap Sounds Like Juggling heeft een heel nieuw genre uitgevonden: muziek maken dóór te jongleren. Gewapend met hun unieke jongleergrooves gaan de vier performers in Puinbal het leven te lijf met een betoverende mix van muziek, jongleren en beeldend theater. Na de voorstelling staat een workshop Gooien met Geluid op het programma, waarbij het publiek kennismaakt met de beginselen van het muziekjongleren. 

Zondag 28 januari: schommelen tussen circus, dans en beeld

Boost Producties maakt beeldend acrobatisch theater op het snijvlak van circus, dans en visual art. In de voorstelling Open ontrafelen zij vragen over de ontmoeting met een ander met een hemelsbreed opgespannen en beweegbare schommel. Deze middag geven zij een acrobatiek-workshop, ze spelen een spectaculaire scène uit hun voorstelling Open en het publiek mag zelf de gigantische schommel uit de voorstelling beklimmen.

Acrobota van Daniel Simu

Acrobota

Van 26 tot en met 28 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Een weekend waarin theaters door het hele land voorstellingen en gratis randactiviteiten aanbieden voor €10,-.

Praktische informatie

  • Puinbal van Sounds Like Juggling vindt plaats op zaterdag 27 januari om 15.30 uur.
  • Aansluitend vindt de workshop Gooien met Geluid plaats waarvoor publiek zich gratis kan aanmelden.
  • Open van Boost Producties vindt plaats op zondag 28 januari om 15.30 uur.
  • Kaarten à €10,- zijn verkrijgbaar via de website: www.delindenberg.com/theaterweekend.
  • Adres: Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen