Programma Koningsdag Nijmegen 2015

Foto: DirkvdM

Koningsdag 2015 staat voor de deur, en ook dit jaar is er in Nijmegen weer van alles te doen. Lees hier waar welke activiteiten plaatsvinden.

Kingsnight

26 april is er ’s avonds feest in het centrum op de bekende plekken. Het feest zal losbarsten in de Molenstraat, op het Koningsplein en op de Waalkade.

Vrijmarkt

De grote vrijmarkt vindt ook dit jaar weer plaats op de Goffertweide. Van 9 tot 16 uur kunt u hier tweedehands spullen verkopen of kopen. Ook zullen er allerlei kinderactiviteiten worden georganiseerd: hindernisbaan, springkussen, draaimolen, gratis suikerspin, gratis schminken, activiteiten met de scouting, een optreden van Jeugdmuziekkorps De Stefaantjes, en een optreden van de Sambaschool.

Ook zal er dit jaar weer een grote duiktank op de weide staan, waar gratis proefduikjes in gemaakt kunnen worden met leden van duikteam de Kaaimannen.

Oranjepop

Vanaf 12 uur kun je naar het Hunnerpark voor het festival Oranjepop. Entreekaartjes kosten 5 euro, kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Onder andere Emile Landman, de CoolQuest en Eva van Pelt zullen optreden. Bekijk hier het hele programma.

Wijken

In verschillende Nijmeegse wijken zullen ook de nodige marktjes worden georganiseerd. Een overzicht:

  • Wedesteinbroek/Leuvensbroek. 10.00-16.00 uur
    Locatie: Velden Wedesteinbroek/Leuvensbroek bij winkelcentrum. Kindervrijmarkt, creatief markt, rommelmarkt, schminkstand, springkussens, Discoshow/muziekband, judo demonstraties en voor de jeugd enkele in het oog springende attracties.
  • Lent. 9.00-20.00 uur
    Locatie: Jo Eversstraat (nabij DVOL Sportterrein). Diverse kinderactiviteiten, kindervrijmarkt, zeepkistenrace en een versierde kinderfietsoptocht door Lent onder begeleiding van ouders en klaar-overbrigadiers en voorafgegaan door een auto met knipper-zwaailichtinstallatie. Route: Dorpsplein-Schoolstraat-Steltsestraat-Petuniastraat-Begoniastraat-Cyclamestraat-Azaliastraat-Laauwickstraat-Visveldsestraat-Kastanjelaan-Goudenregenstraat-Haagbeukstraat-Magnoliastraat-Turennesingel-Het Buske en parkeerplaats van het sportpark De Vossenpels.
  • Oosterhout (Nijmegen) 10.00-15.00 uur
    Locatie: Sportpark Nieuw Balveren, Stationsstraat 24-A. Diverse kinderactiviteiten. Maxi Fun Slide, popcorn, draak met bewegende bek, Luchtkussen, limbodansen, bibberspel, pannabal arena, hoefijzerwerpen, lachspiegels, etc.
  • Bottendaal. 10.00-21.00 uur
    Locatie: Speeltuin het Kraaiennest, Sint Stephanusstraat 94. Diverse kinderattracties zoals: voetbalspel, vangspel, reuze spiraal, hoek sjoelen, kussengevecht, koek versieren, verven, workshop Grote Broer, Open podium, etc.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen