Kennismaken met mosselen op de Grote Markt

Foto: Nijmegen Nieuws

Gisteren konden Nijmegenaren op de Grote Markt kennismaken met mosselen uit Zeeland. Schaal- en schelpdierbedrijf Aquamossel-Triton uit Yerseke deelde er mosselen uit en Roberta Pagnier gaf workshops mosselen bereiden.

Het is druk rond de mosseltruck op de Grote Markt. Aan statafeltjes genieten Nijmegenaren van verse mosselen en achter hen krijgen mensen in de workshopruimte les in de bereiding ervan. De kookworkshop wordt gegeven door chef Roberta Pagnier van 24 Kitchen en Expeditie Robinson, die speciaal voor de mosseltour een makkelijk en lekker recept maakte voor mosselen op z’n Italiaans.

Het bericht gaat verder onder de foto.

‘Dol op mosselen’

Twee enthousiaste studenten doen aan de workshop mee. Ze blijken allebei nog nooit mosselen te hebben gegeten. “We kwam toevallig langs en het leek ons leuk,” vertelt zij. “Het recept is makkelijk en Roberta helpt ons als dat nodig is,” vult hij aan.

Ook Roberta Pagnier is enthousiast over het initiatief. “Ik ben zelf dol op mosselen en ik ben blij dat ik mee kan werken aan het bekender maken ervan in ons land.”

Het bericht gaat verder onder de foto.

mosselenRoberta Pagnier: “ik ben dol op mosselen.”

Toegankelijker en bekender

Directeur Inger Risdal van het mosselbedrijf uit Yerseke staat zelf achter de mosselpan om mosselen op te scheppen. “Ik ben de hele week op pad met deze mosseltour,” vertelt Risdal. “We willen mosselen toegankelijker maken en bekender in Nederland. Tot nu toe worden ze vooral in België gegeten en daar willen we verandering in brengen.” Ze vindt het belangrijk om daar zelf bij aanwezig te zijn. “Ik wil zelf horen wat mensen ervan vinden. Daar leren we als bedrijf van en daardoor kunnen we ideeën op doen om mosselen nog beter te promoten. Ze zijn zo gezond en lekker, het is echt jammer dat ze nog zo weinig gegeten worden in Nederland. Hopelijk brengt onze tour daar verandering in.”

Aan onze beide studenten zal het niet liggen. Ze hebben inmiddels hun pannetje mosselen klaar en staan er smakelijk van te eten. “Echt heerlijk. We lusten nu dus mosselen!” En gaan ze vaker mosselen klaarmaken? “Ik denk het wel, we hebben in ieder geval al een leuk en makkelijk recept!”

Het bericht gaat verder onder de foto.

mosselen

Vervolg mosseltour

De mosseltour begon in Breda en deed behalve Nijmegen ook Maastricht en Leiden aan. Vrijdag staat de mosseltruck in Scheveningen. Op zaterdag wordt in het Zeeuwse Bruinisse een recordpoging gedaan om zoveel mogelijk mensen tegelijk mosselen te laten eten. Het streefgetal is duizend mosseleters.

Directeur Inger Risdal (r) en salesmanager Alex van Houte van Aquamossel-Trition.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen