Koninklijke onderscheiding voor Renata Dijkstra bij jubileum Pluryn

Foto: Pluryn

Renata Dijkstra-van der Wolf Ridder is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze eervolle onderscheiding uit handen van de Nijmeegse burgemeester Bruls omdat zij een ware pleitbezorger is voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Ze handelt vanuit de overtuiging dat elk mens recht heeft op een volwaardig menswaardig bestaan en vindt dat elke cliënt een gelijke behandeling verdient. Voor mevrouw Dijkstra staat of valt dit met inclusie en geldt dit voor alle levensonderdelen, zoals wonen, werken en vrije tijd.

Bijzondere verdiensten

In een vol eetcafé BliXem hadden familie en collega’s zich verzameld voor haar 40-jarig jubileum bij Pluryn. “Natuurlijk ben ik hier niet alleen voor uw 40-jarig jubileum bij Pluryn”, sprak Bruls haar toe. De burgemeester stond uitgebreid stil bij Renata’s bijzondere verdiensten voor de inspraak van mensen met een beperking. Niet alleen bij Pluryn, maar ook bij de gemeente Nijmegen, regionaal en landelijk. “En daarom heeft het de koning behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau,” sloot Bruls zijn speech af.

Oprichtster cliëntenraad

Renata Dijkstra is coördinator van de Medezeggenschap bij Pluryn. Jaren geleden heeft zij een cliëntenraad in het leven geroepen en inmiddels is er op iedere locatie een cliëntenraad beschikbaar. Naast haar werkzaamheden bij Pluryn heeft zij ook diverse maatschappelijke nevenactiviteiten verricht. Zo heeft zij zich van 2007 tot 2019 vrijwillig ingezet voor de gemeentelijke adviescommissie Jeugd, Maatschappelijke Opvang en Gehandicapten. Voor haar waardevolle bijdrage binnen deze commissie heeft zij in 2019 van de gemeente een Zilveren Waalbrugspeld ontvangen.

Andere commissies

Daarnaast is zij Lid van de Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen. Hier adviseert en stimuleert zij participatie van jongeren en opvoeders. Ze werkt sinds 2008 als vrijwilliger bij de kerkelijke samenwerkingsgemeente CGKV en is onlangs toegetreden als lid bij de Landelijke Klachtencommissie LSR.

Werkjubileum bij Pluryn

Op 2 november vierde Renata Dijkstra haar 40-jarige werkjubileum bij Pluryn en werd zij in bijzijn van haar familie, vrienden en collega’s extra in het zonnetje gezet met deze Koninklijke onderscheiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen