Nijmeegse stembureauleden gezocht voor verkiezingen Provinciale Staten en waterschap Rivierenland

Foto: Nijmegen Nieuws

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en voor het algemeen bestuur van het Waterschap Rivierenland. De gemeente Nijmegen is voor deze dag op zoek naar stembureauleden, voorzitters van stembureaus en plaatsvervangende voorzitters.

Er worden vooral nog mensen gezocht voor de reservepool. Meestal worden mensen uit de reservepool alsnog ingezet op één van de stembureaus.

Wie kan meedoen?

Iedereen die enthousiast is, achttien jaar of ouder is, niet uitgesloten is van kiesrecht en lichamelijk in staat is om een lange avond te werken, kan meedoen. Vooraf volg je een e-learning waarin je alles leert over het proces. Verder is het handig als je stressbestendig en nauwkeurig bent.

Je krijgt als stembureaulid een vergoeding. Je werkt de vroege dienst (7.00 – 16.00 uur) of de middag-/avond dienst (15.45 – einde). Dan krijg je een vergoeding van € 115,-. Als (plaatsvervangend) voorzitter is dit €125,-. Sta je in de reservepool en word je toch niet ingezet? Dan krijgt je een cadeaubon, als dank dat je evengoed beschikbaar was.

Iets voor jou?

Meld je aan via de website over de verkiezingen.

Reacties

Cookieinstellingen