Update: Grote brand winkelcentrum Notenhout

Foto: omroep gelderland

Bij een uitslaande brand in het winkelcentrum de Notenhout zijn gewonden en zwaargewonden gevallen. Of er ook slachtoffers zijn gevallen is nog niet bekend.

Omdat het dak gedeeltelijk is ingestort zou het mogelijk zijn dat er nog bewoners onder het puin liggen. De brandweer is daarom met honden en scanners op zoek naar slachtoffers en overlevenden onder het puin. Volgens de crisiswoordvoering zijn er tot nu toe 40 gewonden.

Het vermoeden bestaat dat de brand is begonnen in de snackbar die dichtbij de ingang van de service flat ligt, mede daardoor was de uitgang geblokkeerd, de brandweer heeft met hoogwerkers mensen uit hun benarde positie gered

De toegangswegen naar Neerbosch-Oost zijn door de politie afgesloten, ook Nijmegen.nieuws kreeg geen toegang.

UPDATE:

Er zijn 15 mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Aan 35 mensen is ter plekke zorg verleend, zij hebben inmiddels geen zorg meer nodig.

Huisartsen en een maatschappelijk werker zijn ter plekke om zorg en ondersteuning te verlenen.

Stichting Salvage en de politie onderzoeken momenteel de woningen. Ze gaan op zoek naar eventuele huisdieren en bekijken de status van de woningen. Er zijn ook twee dierenambulances ter plekke die de zorg voor huisdieren op zich nemen.

De geruchten over lijkwagens zijn niet juist. Ook is het dak van de seniorenflat niet ingestort.

Er wordt momenteel onderzocht of bewoners terugkunnen naar hun woning. Als dat niet kan overlegt de gemeente met de woningbouwcorporatie over vervangende huisvesting.

De brand is onder controle. In het gedeelte waar de brand woedde zijn geen bewoners gevonden door de brandweer. Het linkergedeelte van de seniorenflat wordt ontruimd door mogelijke rookontwikkeling. Voor zover bekend zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen