Omleidingen door aanleg fietstunnel Lent

Foto: Willemijn Hoogveld

Om de bouw van een nieuwe fietstunnel onder de Prins Mauritssingel mogelijk te maken, laat de gemeente Nijmegen een tijdelijke omleidingsroute aanleggen. De bypass voorkomt dat de weg tussen Arnhem en Nijmegen op slot moet om de tunnel mogelijk te maken.

Voor het aanleggen en weer verwijderen van de omleiding moet de Prins Mauritssingel tussen 11 en 21 april buiten de spits enkele malen dicht.

De afsluiting is tussen het splitsingspunt (ten noorden van station Nijmegen Lent) en het Keizer Traianusplein. De afsluitingen zijn buiten de spits gepland en vinden vooral ’s nachts en op zondagen plaats. Werkzaamheden worden ook zoveel mogelijk gecombineerd. Dit om verkeershinder zo minimaal mogelijk te houden. In het weekend van 11 en 12 april kunnen automobilisten bovendien gratis gebruik maken van het P+R-terrein in Nijmegen-Noord (Ovatonde) en van de bus naar Nijmegen-Centrum.

Aanleg bypass

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 april wordt een bypass gemaakt, een tijdelijke weg langs de Prins Mauritssingel, die doorgaand verkeer om het werkterrein leidt. Deze omleiding zorgt ervoor dat de weg tijdens de aanleg van de tunnel niet op slot hoeft voor verkeer. Voor lokaal verkeer, openbaar vervoer en hulpdiensten worden gedurende de aanleg van de bypass en de tunnel speciale maatregelen getroffen. Omwonenden zijn over de afsluitingen en de werkzaamheden geïnformeerd.

Voor de aanleg van de bypass wordt de Prins Mauritssingel afgesloten op de volgende momenten:

  • Zaterdag 11 april van 19:00 uur tot zondagochtend 12 april 10:00 uur in beide richtingen;
  • Zondagochtend 12 april van 10:00 uur tot zondagavond 12 april 19:00 uur alleen stadinwaarts;
  • Zondagavond 12 april van 19:00 uur tot maandagochtend 13 april 06:00 uur in beide richtingen.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de S100 (De Oversteek). Op maandag 13 april om 06:00 uur wordt de Prins Mauritssingel in beide richtingen weer opengesteld voor alle verkeer.

Voor het verwijderen van de bypass is het noodzakelijk dat de Prins Mauritssingel 2 avonden/nachten wordt afgesloten. Dit gebeurt op de volgende momenten:

  • Maandag 20 april van 21:00 uur tot dinsdagochtend 06:00 uur in beide richtingen;
  • Dinsdag 21 april van 19:00 uur tot woensdagochtend 06:00 uur in beide richtingen.

Het verkeer wordt dan weer omgeleid via de S100.

Fietstunnel
Het project Fietstunnel Laauwikstraat voorziet in een ongelijkvloerse verbinding voor langzaam verkeer tussen de Laauwikstraat en het stationsplein in Lent. Op die manier kunnen fietsers en voetgangers snel en veilig oversteken. Ook het autoverkeer kan beter doorstromen omdat er niet meer hoeft te worden gewacht op overstekende fietsers en voetgangers. Tevens wordt de westelijke Laauwikstraat, het parkeerterrein bij het Witte Huis en het oostelijke gebied van de voormalige Lentse Lus heringericht. Op deze laatste plek worden in de toekomst woningen gebouwd.

Uitkijkpunt
De fietstunnel wordt door middel van geprefabriceerde tunnelelementen gebouwd. Deze elementen worden geplaatst tussen maandag 13 april en zondag 19 april. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden van dichtbij bekijken vanaf een speciaal voor de gelegenheid aangelegd uitkijkpunt bij het Witte Huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen