Art Battle: expositie van Nijmeegse eindexamenleerlingen in de Lindenberg

Foto: Dennis Vloedmans

Van 20 juni t/m 2 juli is de tentoonstelling van Art Battle te zien in de expositieruimte van de Lindenberg. Art Battle is de jaarlijkse kunstwedstrijd voor eindexamenleerlingen beeldende vorming in Nijmegen en omgeving.

De kunstenaars van de toekomst nemen het in deze vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar op.

Opening en prijsuitreiking

Op dinsdag 20 juni om 20 uur worden de prijswinnaars van dit jaar bekend gemaakt op de feestelijke openingsavond. De werken worden beoordeeld door een deskundige jury. Per schoolniveau wordt er een winnaar uitgeroepen. Daarna is de expositie nog twee weken te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Lindenberg.

Deelnemende scholen

Aan de wedstrijd doen twaalf middelbare scholen mee uit Nijmegen en omgeving: Karel de Grote College, SSgN, Citadel College, Stedelijk Gymnasium, Dominicus College, NSG Groenewoud, Canisius College, Kandinsky College, Pax Christi College, Mondial College, Tarcisiusschool en Maaswaal College. Elke school mag per schooltype (vmbo/mavo, havo, vwo) één werk insturen om mee te doen aan de wedstrijd.

Talent een podium geven

Doel van Art Battle is het voor het publiek zichtbaar maken van wat er aan eindexamenwerk gemaakt wordt op de middelbare scholen, en het bieden van een extra drijfveer voor eindexamenleerlingen om wat prachtigs te maken van hun eindwerkstuk. De kunstwedstrijd wordt georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Cultuur En School Nijmegen.

Online expositie

Na de tentoonstelling in de expositieruimte van de Lindenberg zijn de werken ook nog online te bezichtigen. De expositie van vorig jaar en meer informatie over Art Battle is te vinden op:

https://www.cultuurenschoolnijmegen.nl/voortgezet-onderwijs/artbattle

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen