Radboud Universiteit organiseert festival Nijmegen Taalhoofdstad op 23 mei

07 mei , 19:59 Kunst & Cultuur
stadstaalkundige radboud universiteit
Radboud Universiteit
Stadstaalkundige Luis Miguel Rojas-Berscia

Op vrijdag 23 mei organiseert de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit het festival Nijmegen Taalhoofdstad, rondom de kracht van talen en verhalen in de stad. 

Het festival vormt de afsluiting van Heel Nijmegen Leest, een campagne in april en mei. In die maanden zijn er op verschillende plekken in de stad samenleessies en publiekscolleges over drie boeken die een link hebben met Nijmegen: ‘De opdracht van de Moor’ van Abdelkader Benali, ‘Vonkie’ van Frouke Arns en ‘We zijn nog lang niet halverwege’ van Wout Waanders. De auteurs zijn aanwezig tijdens het festival op 23 mei, worden geïnterviewd over hun werk en hun relatie met Nijmegen, en dragen voor.

Tijdens het festival wordt ook de Stadstaalkundige officieel geïnaugureerd en maakt hij bekend welke talen in Nijmegen allemaal gesproken worden.

Overig programma

Tijdens de inloop van het avondprogramma, in de pauze en na afloop kun je als bezoeker terecht bij de Culturele Apotheek. Daar krijg je op basis van een kort consult een persoonlijk boekenadvies. Je voelt je gegarandeerd meteen een stuk beter!

Ook bij de dames van Studio Tiep Miep kun je je verhaal kwijt. Vertel hen over je leven, je gevoel en je ervaringen en zij maken een persoonlijk gedicht voor je. Hoe openhartiger je bent, hoe mooier het gedicht!

Daarnaast is er een boekentafel van Boekhandel Roelants, waar de schrijvers in de pauze en na afloop hun werk signeren, en een stand van het Nijmeegse literaire tijdschrift Op Ruwe Planken

Samenwerkingspartners

Nijmegen Taalhoofdstad wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandels Dekker van de Vegt en Roelants, de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, literair productiehuis Wintertuin, de Wijkfabriek, de Culturele Apotheek, Cultuurhuis de Lindenberg, het Besiendershuis, Naaistreek en Op Ruwe Planken.

Tickets

Reguliere tickets kosten 5 euro. Toegang voor medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit is gratis. Je dient je wel aan te melden.