Performance en fietstocht vanuit Barbarossaruïne op 1 en 2 september

Foto: Werkgroep Hortus Civitatis

In de maand september komt in samenwerking met de gemeente Nijmegen (Hartje Nijmegen) een interactief kunstwerk tot stand met geurende bloemen en kruidenplanten die al sinds de Romeinse tijd in Nijmegen voorkomen.

De werkgroep Hortus Civitatus start op 1 en 2 september om 13.00 uur  vanuit het Valkhofpark rondom de Barbarossaruïne, om vervolgens met een bakfiets vol met geurende Romeinse bloemen en planten door de oude binnenstad te gaan fietsen.

Voorafgaand aan de fietsroute verzorgd de werkgroep samen met beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen een performance in de Barbarossa ruïne.

100 jaar Radboud universiteit

Stephan Mols, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit, departement geschiedenis, kunstgeschiedenis en oudheden Limes expert (UNESCO Werelderfgoed) fietst met de werkgroep mee.Tijdens de fietstocht door de binnenstad worden de kruidenplanten uitgedeeld aan voorbijgangers in de binnenstad.

Performance

Met een Museum van de Romeinse Flora’ worden verschillende Romeinse bloemen en kruidenplanten in beeld gebracht en komen de bloemen en kruidenplanten centraal te staan in de beeldende kunst. Voor de performance komen verschillende Romeinse plantensoorten met Latijnse namen in beeld, die speciaal op vlaggenstof afgedrukt zijn, zodat ook de wind een speciale rol zal gaan krijgen tijdens de performance van de werkgroep.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen