5 mei-viering Nijmegen met Bevrijdingsfestival

Foto: 4 en 5 mei comite Nijmegen

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Hoogtepunt is het Bevrijdingsfestival op 5 mei. Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival wordt elk jaar samen met poppodium Doornroosje gevierd op 5 mei in het Hunnerpark. Zo vieren we met elkaar de vrijheid!

Bevrijdingsfestival

De vrijheid vier je natuurlijk bij Bevrijdingsfestival Nijmegen in het Hunnerpark. Samen met poppodium Doornroosje is voor de twaalfde keer een mooi programma samengesteld. Dit jaar vieren we de vrijheid met Jungle by Night, The Happy Fits, Ketting (LIVE), Rens, Jaïr & Ome Uncle, ECHT!, Pegassi, Flaire, John Mood, Cleanfield, Bears in Trees, Freedom ’S Cool, Hannah en Boot.

Het festival start om 13.30 uur en sluit om 23.00 uur. Het festival wordt geopend door de winnaars van het  Freedom’s Cool Festival. Om 14.30 uur komt het Vrijheidsvuur aan na een estafette vanuit Wageningen. Dit jaar zullen opnieuw verschillende Vrijheidsgesprekken plaatsvinden.

Het bericht gaat verder onder de foto.Bevrijdingsfestival

Tickets zijn nu te kopen voor 10 euro. Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang, vanaf 12 jaar heb je een ticket nodig. Bestel je kaartje bij Doornroosje. Daar vind je ook het volledige programma.

Kinderbevrijdingsfestival

Samen met De Lindenberg organiseert het 4 en 5 mei comite op Bevrijdingsdag een feestelijk middagprogramma voor kinderen. Met een programma voor kinderen tot twaalf jaar oud geschikt voor het hele gezin.

Kinderbevrijdingsfestival

Er zijn in 2024 programma’s en activiteiten voor twee leeftijdsgroepen van 3-9 jaar en voor 9-12 jarigen.

Kijk voor alle tijden en activiteiten op de website van De Linderberg!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen