112

Oostelijke Waalkade tijdelijk afgesloten vanwege hoge waterstand

Foto: Nijmegen Nieuws

De Oostelijke Waalkade is gisteren vanaf 12.00 uur afgesloten voor alle verkeer vanwege de verwachte hoge waterstand in de Waal. Dit als gevolg van de hoge waterstanden door de zware regenval in Duitsland.

Ook in het Rivierpark neemt de gemeente Nijmegen maatregelen. Rijkswaterstaat verwacht zondag de piek van het hoogwater. Daarna zal het peil dalen, om in de loop van de week waarschijnlijk weer iets te stijgen.

Hoge waterstanden

Er is veel regen gevallen in het stroomgebied van de Rijn en de Maas. Dat water komt Nederland binnen en zorgt voor hoge waterstanden op de Rijn, Waal, Lek en de Maas, vooral in het oosten van het rivierengebied. Middels een liveblog houdt Rijkswaterstaat je op de hoogte met de laatste informatie over het hoogwater in het rivierengebied.

Dijkinspectie en dijkbewaking van start

Langs de Maas en Afgedamde Maas is Rijkswaterstaat vandaag gestart met dijkbewaking in het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Op zondag starten ze in het Land van Altena. Daarmee controleren zij de staat van de dijken en worden risico’s op tijd gezien. Bij de Maas loopt het gebied tussen de dijken onder. Het water zal tegen de Maasdijken staan.

Geen dijkbewaking nodig bij Waal en Rijn

Bij de Rijn, Nederrijn, Lek en Waal inspecteren we alleen de dijken en is er geen dijkbewaking nodig. Wil je meer weten over dijkbewaking kijk dan hier.

Reacties