Stichting de 4Daagse en Vierdaagsefeesten plaatsen aftelklokken in centrum

Foto: Jan Willem de Venster

De organisaties van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten kijken reikhalzend uit naar de zomer van 2022, waarin er naar verwachting weer een reguliere feestweek en wandelmars georganiseerd kan worden.

Ondanks de afgelastingen is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan passende alternatieven voor de feesten en de wandelaars. In Nijmegen werden diverse activiteiten georganiseerd en rond de 20.000 fervente wandelaars liepen De Alternatieve Vierdaagse in hun eigen omgeving.

Aftelklokken

Vrijdag 23 juli werd de Alternatieve Vierdaagse afgesloten en blikt Stichting de 4DAAGSE samen met de organisatie van de Vierdaagsefeesten vooruit naar de derde week van juli in 2022. Marsleider Henny Sackers: “We maken een frisse start naar een echte Vierdaagseweek met wandelaars en feesten”. Vrijdag zijn twee grote aftelklokken in de binnenstad onthuld, waarvan een op het  Keizer Traianusplein en een op de Van Schaeck Mathonsingel nabij het station, een locatie die tijdens de feesten beter bekend staat als de ‘Ramblas’.

Onthulling op de Ramblas

De aftelklok is vrijdagmiddag 23 juli om 13.30 uur symbolisch onthuld door wethouder Esselbrugge van de gemeente Nijmegen, Mo Hersi namens Stichting DE 4DAAGSE en Selmar de Roo namens de Vierdaagsefeesten. Mo Hersi, ambassadeur van Vluchtelingenwerk Nederland, liep met zijn World Team mee met De Alternatieve Vierdaagse en is vrijdagmiddag gefinisht op de ‘Ramblas’ om de aftelklok te onthullen. De Nijmeegse ondernemer Selmar de Roo heeft de onthulling samen met hem verricht, op de plek die hij volgend jaar graag weer omdoopt tot de ‘Ramblas’. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “We laten hiermee de afgelaste edities graag achter ons en kijken zo met alle Nijmegenaren en bezoekers aan onze stad uit naar een prachtige Vierdaagseweek in 2022!”

Vierdaagse en Vierdaagsefeesten 2022

De Vierdaagse 2022 vindt plaats van dinsdag 19  t/m vrijdag 22 juli. De Vierdaagsefeesten van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli.  

 

Reacties