Ontdek de nieuwe natuur in Park Lingezegen

Foto:

Op zondag 16 oktober om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in Landschapspark Lingezegen. De excursie start vanaf De Park 12 in Elst.

Natuurgids Krijno Horlings begeleidt de wandeling.

Natuurgebied in ontwikkeling

Park Lingezegen is een natuurgebied in ontwikkeling, bedoeld als een groene buffer tussen de oprukkende bebouwing tussen Arnhem en Nijmegen. Het is geen aaneengesloten ‘ouderwets’ park, maar bestaat uit uiteen liggende delen met elk een eigen karakter: deels agrarisch, elders is ‘natte natuur’ in de maak, en ook voedselbossen en oude gewassen krijgen een kans. Er is veel ruimte voor paardrijders, fietsers, wandelaars en joggers.

De wandeling

Tijdens de wandeling in de omgeving van De Park maak je kennis met de nieuwe natuur welke in dit gebied tussen Arnhem en Nijmegen is ontstaan. Onderweg vertelt een gids van IVN over het ontstaan en de ontwikkeling van deze nieuwe natuur en wat er deze tijd van het jaar zoal te zien is.
De Park 12, centrum voor natuurbeleving en een pleisterplaats met veel activiteiten en horeca, is met de auto te bereiken via de Grote Molenstraat (toegang is vlak bij de Linge) en met de fiets ook ‘binnendoor’.

Praktische informatie

  • Op zondag 16 oktober om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in Landschapspark Lingezegen. De excursie start vanaf De Park 12 in Elst.
  • De wordt begeleid door natuurgids Krijno Horlings mobiel 0655021953.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen