Geen licht op de Sint Stevenstoren van 17 tot en met 30 oktober

Foto: Gemeente Nijmegen

Van 17 tot en met 30 oktober gaat in de avond de buitenverlichting niet aan op de St. Stevenstoren. Met deze actie wil de gemeente energie besparen én de actie ‘Zet de knop om’ van de Rijksoverheid steunen.

De gemeente Nijmegen roept hiermee inwoners en bedrijven op om ook energie te besparen. Er zijn veel redenen om energie te besparen: het is goedkoper, goed voor een gezonde leefomgeving en voor de natuur. Ook thuis kunt u meedoen.

Landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’

‘We geven graag gehoor aan de oproep van minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten om aandacht te vragen voor de campagne Zet ook de knop om’ aldus wethouder duurzaamheid Tobias van Elferen. ‘We willen mensen laten zien dat je zelf energie kunt besparen en minder gas kunt gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.’

Mogelijk energiebesparingsacties

Iedereen kan energie besparen. Zelfs kleine maatregelen helpen, zoals goed isoleren (kieren dichtmaken, radiatorfolie) en de thermostaat omlaag draaien. Zelf is de gemeente ook al jaren bezig om de gebouwen te isoleren, zonnepanelen op haar daken te plaatsen en warmtepompen te installeren. Sinds kort is ook de binnentemperatuur in de gemeentelijke gebouwen verlaagd tot 19 graden in de winter en wordt in de zomerperiode minder gekoeld.

Voor bewoners en bedrijven heeft de gemeente Nijmegen tips, lokale acties en bijeenkomsten over energie besparen. Meer informatie: regionaal energieloket Nijmegen

Ook jij kunt meedoen! Op www.zetookdeknopom.nl vind je tips wat je kunt doen om energie te besparen, én gelijk hoeveel geld je ermee bespaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen