Nijmeegs restaurant De Nieuwe Winkel uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant ter Wereld

Foto: Wim Demessemaekers

Tijdens foodbeurs Forum Gastronomic in Barcelona werden de beste groenterestaurants ter wereld bekendgemaakt. De Nieuwe Winkel uit Nijmegen van chef Emile van der Staak is de nieuwe nummer 1.

De Nieuwe Winkel wint de We’re Smart Award ‘Best Vegetables Restaurant of the World’. Restaurant Flore van chef Bas van Kranen in Amsterdam landt op een mooie zesde plaats. In totaal staan er dertien Nederlandse restaurants in de Top 100 beste Groenterestaurants ter wereld.

De nieuwe We’re Smart Green Guide, de gids met alle beste groenterestaurants in heel de wereld, werd in Barcelona eveneens gelanceerd.

Strenge selectie

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar een bezoek van We’re Smart World.  De selectie gebeurt zeer nauwgezet op basis van de filosofie Denk Groenten! Denk Fruit!, het integreren van duurzaamheid en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.  De beste restaurants worden beloond met een tot vijf radijzen en krijgen een plekje in de We’re Smart Green Guide, waarvan de nieuwe editie vandaag in Barcelona werd bekendgemaakt.

Restaurant De Nieuwe Winkel (Nijmegen, Nederland) van chef Emile van der Staak is uitgeroepen tot Best Vegetables Restaurant in the World 2022.

Botanische gastronomie

Chef Emile van der Staak: “De keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruit zal zien. En veel van deze keuzes draaien om voedsel. Dat is de reden dat we geloven in de botanische gastronomie en gewone planten veranderen in vingerlikkende gerechten. We hoeven niet verder te zoeken dan onze gerechten om mee de planeet te redden. Veel minder vlees en zuivel eten is de meest effectieve manier om onze ecosystemen te regenereren en de vernietiging ervan te voorkomen.”

Beste Groenterestaurant ter Wereld
Chef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen