Ahmed Marcouch houdt 26ste Burgemeester Dales lezing

Foto: Gemeente Arnhem

Burgemeester Bruls en wethouder Cilia Daemen zijn aanwezig bij 26e Burgemeester Dales Lezing door Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. Ook wordt tijdens deze avond de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt aan Mariët Mensink.

De Burgemeester Dalesprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro. De prijs is bedoeld ter ondersteuning van mensen en organisaties die zich belangeloos inzetten voor de emancipatie van minderheden, de gelijke behandeling van achtergestelde groepen of de bestrijding van discriminatie in de breedste zin van het woord. Hij is in het leven geroepen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van COC Nijmegen in 1996.

Over Mariët Mensink

De jury is onder de indruk van Mariët Mensinks onuitputtelijke inzet gericht op verbinding – in een steeds meer gepolariseerde samenleving – en is unaniem in haar voordracht aan het bestuur van COC Regio Nijmegen voor de Burgemeester Dalesprijs 2023. De jury ziet het als een grote meerwaarde dat Mariët Mensink zich op diverse terreinen vrijwillig heeft inzet voor het maken van verbinding tussen groepen, het vergroten van inzicht en begrip, en het aan de kaak stellen van belangrijke sociale kwesties, waarbij ze samenwerkt met verschillende organisaties uit het maatschappelijk veld zoals Stichting KUS, Buurthuis Kolping, St. Gast, het Wereldvrouwenhuis en Jewel Heart.

Burgemeester Ahmed Marcouch houdt de lezing

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch verzorgt op vrijdagavond 27 januari 2023 de zesentwintigste Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen.Lezing en prijs zijn genoemd naar voormalig minister van Binnenlandse Zaken en oud-burgemeester van Nijmegen Ien Dales (1931-1994). Zij maakte zich in die functies sterk voor anti-discriminatiemaatregelen en -wetgeving. De Stichting Burgemeester Dales Lezing en COC Regio Nijmegen organiseren de bijeenkomst.

Non-discriminatiebeginsel

De lezing geeft prominenten uit de samenleving gelegenheid zich uit te laten over het non-discriminatiebeginsel, zoals dat is verwoord in artikel 1 van de Grondwet. De lezing werd eerder uitgesproken door onder andere Gerdi Verbeet, Vera Bergkamp, Sinan Can, Gerard Spong, Kajsa Ollongren, Boris Dittrich, Abdelkader Benali en Femke Halsema.

Informatie

Lezing en prijsuitreiking zijn vrij toegankelijk. De bijeenkomst begint om 20.00 uur met koffie en ontvangst in het stadhuis. De lezing start om 20.30 uur. Naast de lezing staan de uitreiking van de Dalesprijs en een muzikaal intermezzo op het programma.Om zeker te zijn van een plaats is het verstandig om op tijd aanwezig te zijn. De avond eindigt rond 22.00 uur. Na afloop kan er nog nagepraat worden tijdens de borrel.

  • datum: vrijdag 27 januari
  • Tijdstip: 20.00 uur
  • Plek: Stadhuis Nijmegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen