Deze maand start bouw 500 woningen voormalig Compaqterrein

Foto: Gemeente Nijmegen

De gemeente heeft samen met de Nijmeegse woningcorporaties het afgelopen jaar intensief gewerkt aan de voorbereiding van de realisatie van de ongeveer 500 flexibele woningen op NDW21, het voormalige Compaqterrein.

Belangrijke gebeurtenis in 2022 waren de enorme prijsstijgingen in de bouw. Ook voor NDW21 stegen de prijzen voor energie, staal en hout zo enorm dat het project vertraagde.

Overheidssubsidie toegekend

De corporaties hebben met de bouwer gesproken over kostenverbeteringen van de flexibele woningen. En Nijmegen heeft bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken een aanvraag ingediend voor de regeling Stimulering flexibele huisvesting. Nijmegen behoorde tot de eerste aanvragers en tot de eerste gemeenten die een subsidiebeschikking hebben ontvangen. Met deze subsidie, die we gaan doorzetten naar de Nijmeegse corporaties, is NDW21 voor de corporaties uitvoerbaar.

Planning

De gemeente verwacht dat de Nijmeegse corporaties in februari of maart kunnen starten met de fundering van het eerste woongebouw. De oplevering van de laatste woningen zal in het 3e kwartaal van 2023 zijn. Dan kan ook de laatste hand worden gelegd aan de definitieve inrichting van het gebied.

Meer informatie over het NDW21 en de ontwikkeling van de omgeving vind je op de website NDW21.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen