Speciaal hardloopprogramma InScience rondom Alfa Laval Stevensloop

Foto: Alfa Laval Stevensloop

De Alfa Laval Stevensloop en wetenschapsfilmfestival InScience slaan de handen ineen met een hardloopprogramma op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart. Op vrijdagavond draait de film Kipchoge: The Last Milestone.

Op zaterdagavond lopen de deelnemers aan de Stevens Stadscross dwars door de Amazing Discoveries Stage van InScience op de Mariënburg.

Vijf euro korting

Alle hardlopers die meedoen aan de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop krijgen vijf euro korting op het ticket voor de film. Kipchoge: The Last Milestone laat het verhaal zien van olympisch kampioen marathon Eliud Kipchoge, die een marathon wil lopen in minder dan twee uur. In de documentaire wordt Kipchoge gevolgd tijdens zijn voorbereidingen op deze bovenmenselijke prestatie en wordt uitgelegd hoe grensverleggende wetenschap hem hierbij helpt.

Na de vertoning gaan inspanningsfysioloog Thijs Eijsvogels (Radboudumc) en een topatleet in gesprek over de limieten van het menselijk lichaam.

Dome blikvanger bij Stevens Stadscross

De Amazing Discoveries Stage van InScience is dit jaar één van de blikvangers op het parcours van de Stevens Stadscross. De stadscross gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen en door verschillende bekende Nijmeegse gebouwen. Nieuw dit jaar is de passage door de speciale dome van InScience. In deze grote koepeltent op de Mariënburg speelt een bijzondere korte film om de lopers een steuntje in de rug te geven. De stadscrossers gaan ook door een fraai verlichte Stevenskerk en door het Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.

Inschrijven en tickets

Inschrijven voor de Stevens Stadscross en Alfa Laval Stevensloop is mogelijk via www.alfalavalstevensloop.nl. De ticketverkoop voor de film Kipchoge: The Last Milestone start op donderdag 2 maart. Voor meer informatie over InScience en het festivalprogramma, kijk op www.insciencefestival.nl.

Reacties

Cookieinstellingen