Lezingen vrouwelijke hoogleraren RU over ongelijkheid op 8 maart

Foto: Radboud Universiteit

Het netwerk Radboud Gender & Diversity Studies en het Radboud Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren nodigen je graag uit voor de jaarlijkse viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023.

’s Ochtends spreekt dr. Markha Valenta (University College Utrecht) en aansluitend is er een paneldiscussie (in het Engels). ’s Middags vertellen drie vrouwelijke hoogleraren van de Radboud Universiteit en het Radboudumc over hun onderzoek (in het Nederlands) en worden er jubileumprijzen uitgereikt aan vier vrouwelijke wetenschappers.

Vanwege de diversiteit van de bezoekers zal het evenement deels in het Engels en deels in het Nederlands zijn.

Programma

10:00-10:30 Ontvangst

10:30-12:30 Lezing dr. Markha Valenta : ‘Reinventing Global Feminisms in Fluid and Violent Times’, gevolgd door een intergenerationeel panel (Engelstalig). Ze zal ingaan op de huidige internationale ontwikkelingen rondom vrouwenrechten en feminisme. We nodigen je van harte uit om samen met haar te reflecteren op de vraag: wat betekent het om een feminist te zijn vandaag?

12:30-14:00 Lunch

14:30-16:30 Vrouwen in de spotlight: drie lezingen door vrouwelijke hoogleraren van de Radboud Universiteit en het Radboudumc (Nederlandstalig)

16:30-17:15 Uitreiking jubileumprijzen van het Radboud Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren aan vier vrouwelijke wetenschappers voor hun inspirerende werk (Engels- en Nederlandstalig)

17:15-18:00 Borrel

Voor het volledige ochtendprogramma: zie de pagina van het netwerk Radboud Gender & Diversity Studies.
Voor het volledige middagprogramma: zie de pagina van het Radboud Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.

Praktische informatie

Het evenement is open voor iedereen binnen en buiten de Radboud Universiteit. Ontvangst is om 10.00u in de hal van het Elinor Ostrom gebouw (EOS, Radboud Universiteit) en om 10.30u start het ochtendprogramma, gevolgd door een lunch in The Yard (EOS) om 12.30u. Het middagprogramma begint om 14.30u in het Experience Center (Radboudumc), waar koffie en thee voor je klaar staat.

Heb je een vraag? Neem dan contact op via [email protected].

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden: radbouduniversiteit/agenda

Reacties

Cookieinstellingen