Nijmeegse Annie onthaalt vmbo leerlingen op eerste editie regio Nijmegen on stage

Foto: Nijmegen on Stage

Op dinsdag 21 maart vindt de eerste editie plaats van het Beroepenfeest van regio Nijmegen On Stage. Bij deze gelegenheid gaan ruim 250 beroepsbeoefenaren in gesprek met duizend vmbo leerlingen over hun beroep en werkdag.

Op donderdag 6 april, de Doe Dag van On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot hypotheekadviseur.

Ontvangst op de rode loper

Tijdens het Beroepenfeest worden de leerlingen over de rode loper binnengehaald onder applaus van de beroepsbeoefenaren en onder de enthousiaste leiding van Nijmeegse Annie op haar Snorpony. Want het is natuurlijk pas écht een feestje als Nijmeegse Annie is geweest. Hiermee bieden we de leerlingen een Positief (beroeps) Podium, want het vmbo doet ertoe!

Betrokkenheid gemeenten en bedrijfsleven

Het bedrijfsleven investeert in hun toekomstige collega’s en medewerkers door de jongeren een beter beeld te geven van een beroep. De VMBO leerlingen worden, als toekomstige vakkanjers en beroepsdromers, op deze manier in het zonnetje gezet. Nijmegen is een van de gemeenten die het project regio Nijmegen On Stage ondersteunen en mede realiseren. On Stage is gestart in 2007 en een succesvol concept gebleken met groot draagvlak bij deelnemende scholen, bedrijfsleven en gemeenten. Met de komst naar de regio Nijmegen kunnen we nu ook in deze regio bedrijfsleven en onderwijs met elkaar in contact brengen.

Positiever imago voor het vmbo

Regio Nijmegen On Stage zet zich in voor een positiever imago voor vmbo leerlingen en voor het beter faciliteren van het keuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project. De On Stage Beroepenfeesten worden feestelijk georganiseerd. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.regionijmegenonstage.nl!

Nijmegen on stage

Reacties

Cookieinstellingen