Film over honderd jaar Radboud Universiteit in de Vereeniging

Foto: Radboud Universiteit

Op maandag 3 april kunnen liefhebbers van filmbeelden van het oude Nijmegen hun hart ophalen in de Vereeniging. Stichting Nijmegen Blijft in Beeld heeft samen met Radboud Erfgoed een film gemaakt over de honderd jaar bestaande Radboud universiteit.

Historische beelden zijn gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode in de film Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad.

Herkenbare stadsbeelden

De twee uur durende filmvoorstelling geeft je aan de hand van historische gebeurtenissen een inkijkje in de geschiedenis van Nijmegen en de Radboud Universiteit van de afgelopen honderd jaar. Zo zijn er herkenbare zwart-wit beelden van de stad in de jaren twintig en beelden in kleur van de jaren dertig. Er zijn prachtige beelden van de wederopbouwperiode in de jaren vijftig. Het iconische Keizer Karelplein van de jaren zestig, toen nog zonder stoplichten, maar met verkeersregelaars, ontbreekt natuurlijk niet. Via beelden van krakers in de jaren zeventig en beelden van de vernieuwingen in de 21e eeuw, krijgen we een goed beeld van ontwikkelingen in de stad en de universiteit.

Radboudziekenhuis en landgoed Heyendaal

De filmbeelden tonen daarnaast onder meer vooroorlogse universiteitslocaties in de stad en naoorlogse bebouwing op landgoed Heyendaal. Ook het Radboudziekenhuis en de faculteit tandheelkunde komen in beeld: voor veel Nijmegenaren bekend terrein.

Informatie en kaarverkoop

Het filmprogramma Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad wordt op 3 april tweemaal vertoond, om 14.00 en om 20.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling zijn vanaf 20 maart te koop via de website van De Vereeniging.  Ze zijn vanaf dan ook te koop via Infocentrum WO2, Ridderstraat 27 te Nijmegen, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (12 euro, contante betaling).

Reacties

Cookieinstellingen