Campagne #Praat samen over de grens van start

Foto: Gemeente Nijmegen

Op maandag 13 maart was de aftrap van #PraatSamenOverDeGrens. Een campagne voor en door Nijmeegse mannen, over seksueel grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen.

Praat Samen over de Grens is een campagne van de gemeente voor en door Nijmeegse mannen, die het gesprek willen aangaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen. Zij kijken naar hun eigen gedrag en hebben hierover een open gesprek met andere mannen. Door het gesprek over grenzen uit de taboesfeer te halen dragen we samen bij aan een prettige sfeer en veilige stad voor meisjes en vrouwen (en eigenlijk voor iedereen).

Podcastafleveringen

In vier podcastafleveringen gaan deze mannen het gesprek met elkaar aan over hun gedrag. Daarnaast ontwikkelden ze vijf tips voor het voeren van een gesprek over grenzen. Benieuwd naar hun verhalen en de 5 tips? Kijk dan op nijmegen.nl/overdegrens.

Meepraten?

Wil jij ook leren hoe je het gesprek aangaat over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Meld je dan aan voor een dialoogsessie van Emancipator. Emancipator zet zich in voor mannenemancipatie, vanuit de overtuiging dat de maatschappelijke normen rondom ‘mannelijkheid’ gendergelijkheid in de weg staan.

In hun workshops biedt Emancipator de deelnemers informatie, inspiratie en handvatten voor actie. De workshops bestaan uit interactieve werkvormen die aanzetten tot nadenken en vooral tot zelf ervaren van hoe gender en mannelijkheid werkt. En over hoe verwachtingen rondom mannelijkheid een directe aanleiding kunnen zijn voor grensoverschrijdend gedrag. Emancipator zorgt voor een veilige groep waarin deelnemers zich vrij kunnen voelen om ervaringen te delen en gesprekken aan te gaan die ze vaak nog nooit eerder hebben gevoerd.

Schrijf je hier gratis in voor de workshop Praat Samen over de Grens op 26 april

  • 15.30 – 18.00 uur
  • 19.00 – 21.30 uur

Op de foto: wethouder Cilia Daemen, burgemeester Bruls en de vier mannen van de podcast: Tobias van Keulen, Perry Ubeda, Daan Disveld en Roché Nieuwendam.

Reacties

Cookieinstellingen