Project Feniks: woningen, horeca en kantoren in voormalig V&D gebouw

Foto: MWPO

Het oude V&D-gebouw aan de Grote Markt krijgt deels een nieuwe bestemming met project Feniks. Om het project mogelijk te maken is er een bestemmingsplanwijziging en een nieuw verkeersbesluit nodig.

De eigenaar, vastgoedontwikkelaar MWPO, gaat op deze plek maximaal 181 woningen, en 1.510 m2 aan commerciële ruimten (kleinschalige kantoren en horeca) ontwikkelen. Deze komen in de leegstaande verdiepingen en in nieuwe verdiepingen op het gebouw. Voor de gebruikers en bewoners van Feniks wordt een nieuwe fietsenstalling gebouwd met de ingang aan de Scheidemakershof. De huidige ondernemers op de begane grond en in de kelder van het pand blijven op dezelfde plek.

Inloopavond

Op donderdag 23 maart bent u welkom op de inloopavond. Tijdens deze avond zijn ontwikkelaar MWPO en ambtenaren van de gemeente Nijmegen aanwezig om de plannen en procedures toe te lichten. U kunt inlopen tussen 18.30 tot 20.30 uur in zaal b0.01 en 0.02 in het stadhuis op de Korte Nieuwstraat 6.
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp verkeersbesluit liggen ter inzage. Reageren op de plannen kan tot en met woensdag 26 april 2023. Meer informatie: nijmegen.nl/mijnwijkplan (zoek op ‘feniks’)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen