Gratis compost als bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

Foto: DAR

Elk jaar haalt Dar zo’n 40 miljoen kilo etensresten, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) in de regio op. Goed gescheiden gft-afval gebruiken ze als grondstof voor nieuwe producten zoals compost.

Om je te bedanken voor het goed scheiden van je gft-afval, geven ze je daar graag iets voor terug.

Maximaal twee zakken

Vanaf maandag 27 maart liggen er weer compostzakken op de milieustraat. Voor de compostzakken geldt maximaal twee zakken per voertuig. Compost is alleen voor inwoners die afval naar de milieustraat brengen. Alleen de milieustraat bezoeken om compost te halen is niet mogelijk.

Zakken compost vanaf maandag 27 maart

Vanaf maandag 27 maart liggen er weer compostzakken op alle milieustraten. Voor de compostzakken geldt maximaal twee zakken per voertuig. Compost is alleen voor inwoners die afval wegbrengen naar de milieustraat. Alleen de milieustraat bezoeken om compost op te halen is niet mogelijk.

Losse compost op Landelijke Compostdag zaterdag 25 maart

Tijdens de Landelijke Compostdag stelt ARN op zaterdag 25 maart van 09.00 tot 13.00 uur haar poorten open. Inwoners uit de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen kunnen deze dag losse compost halen.

Als je met een aanhangwagen of boedelbak komt, let er dan wel op dat de lading afgedekt kan worden voordat je de openbare weg opgaat. Je kan natuurlijk ook zelf zakken, bakken of dozen meebrengen, om deze ter plekke vol te scheppen.

Meer info: www.dar.nl/compost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen