Stationsgebied komende jaren volledig op de schop

Foto: Nijmegen Nieuws

De komende jaren gaat het stationsgebied volledig op de schop. Op de locatie aan de westzijde van het station komt een nieuwe en volwaardige stationsentree, verrijst er hoogbouw met 490 woningen, een hotel en horeca en een parkeergarage.

Om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken is onder meer een aanpassing van het bestemmingsplan voor de locatie van het voormalig UWV-gebouw noodzakelijk.

Informatiebijeenkomst op 5 april

De bewoners en andere belanghebbenden in het gebied zijn al eerder door de gemeente op de hoogte gebracht van de plannen. Op woensdag 5 april 2023 is er een informatiebijeenkomst waarin de eigenaar samen met de gemeente het bouwplan en het proces rond de aanpassing van het bestemmingsplan toelicht. Zowel het ontwerpbestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf 30 maart aanstaande voor zes weken ter inzage. Iedereen die dat wenst kan in die zes weken een zienswijze indienen. Na de zes weken worden de ingebrachte zienswijzen verwerkt en gaan beide plannen voor besluitvorming naar de raad.

Nieuwe ingang aan de westzijde

Het stationsgebied Nijmegen verandert de komende jaren volledig. Het gebied wordt een bruisende en hoogwaardige verblijfsplek. We maken dit knooppunt toekomstbestendig; reizigers reizen gemakkelijk van en naar plaatsen in en buiten de regio. Een nieuwe entree aan de westzijde bedient de bewoners uit Nijmegen-West. En de centrumzijde van het station wordt vernieuwd voor voetganger, fietser en OV-reiziger.

Langdurige hinder

De nieuwe stationsomgeving biedt ruimte voor wonen, werken, reizen en ontspannen. Er komen 2000 woningen, een nieuw hotel, horeca, kantoren en culturele en maatschappelijke voorzieningen. Tijdens de bouw zal er langdurige hinder zijn, maar uiteindelijk veranderen station en omgeving naar een toekomstbestendig geheel, aldus de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen