Eerste bomen geplant op NYMA terrein

Foto: Gemeente Nijmegen

Het NYMA terrein is volop in ontwikkeling. Nu is ook de buitenruimte aan de beurt. De eerste grote bomen zijn net geplant. De natuur krijgt zoveel mogelijk de ruimte.

Donderdag 29 maart van is er tussen 16.30 en 19.30 uur een inloopbijeenkomst in de Vasim waar de gemeente informatie over de plannen geeft.

Urban rewilding

Vorige week kwamen vier grote bomen uit de Waalsprong naar NYMA. De vier populieren (Populus nigra ‘Vereecken’) die worden herplant zijn de eerste in een reeks van bomen en struiken die geplant gaan worden op het terrein. Op deze manier krijgt de ‘urban rewilding’ een helpende hand. Dat is een proces waarbij de natuur terug wordt gebracht in stedelijke of industriële gebieden. De buitenruimte speelt een belangrijke rol binnen NYMA’s ontwikkeling. Het is belangrijk dat de natuur in deze industriële omgeving een plek krijgt.

De materialen die al op het terrein te vinden zijn worden ook gebruikt bij de herinrichting van de buitenruimte. Door de aandacht voor de natuur  zal het verschil tussen binnen en buiten vervagen. De bijzondere plaatsing van een van de populieren dwars door het terras van de Vasim is hier een mooi voorbeeld van.

Inloopavond

De gemeente praat Nijmegenaren graag bij over de herinrichting tijdens de inloopavond op woensdag 29 maart. Tijdens deze avond staan er medewerkers van de gemeente en enkele ondernemers klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt binnenlopen tussen 16.30 en 19.30 uur  in de centrale hal van de Vasim.

Link naar boekje inrichting buitenruimte

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen