Amy Oduro uit Nijmegen in Gelderse finale Voorleeswedstrijd

Foto: Rijnbrink

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 30 jaar! Wie zou dit jaar Voorleeskampioen van Nederland worden? Zeker is dat in deze spannende provinciale finale van Gelderland één van de kanshebbers wordt gekozen.

De provinciale finale van Gelderland wordt gehouden op 17 april aanstaande. Deze finale vindt plaats in het Posttheater in Arnhem en begint om 19 uur. De organisatie is in handen van Rijnbrink.

Zes finalisten

In totaal zullen zes kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Gelderland strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2023’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 24 mei het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

3000 scholen deden mee

De provinciale finalisten voor Gelderland zijn:

  • Amy Oduro van Basisschool De Lanteerne uit Nijmegen
  • Anouk Uittenbogaard van Basisschool Korenmaat uit Scherpenzeel
  • Isabel Hofma van Basisschool Zonnewende, locatie Keerkring uit Apeldoorn
  • Kiki van Lieshout van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen
  • Rosalie Kos van Basisschool de Kolibrie uit Winterswijk

Dit jaar hebben maar liefst meer dan 3000 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provincie Gelderland waren dit 482 kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen