Beleef Wereld Tai Chi Dag morgen in Wijchen met twee grootmeesters, een wereldkampioen en een meester

Foto: Embodiment Centrum Wijchen.

Morgen, 29 april, is het Wereld Tai Chi Dag. Om dit te vieren komen twee grootmeesters en een meester op bezoek bij wereldkampioen Mark van den Berg in het Embodiment Centrum in Wijchen.

Iedereen is welkom om tussen 10:00 en 14:00 uur een kijkje te komen nemen en kennis te maken met Tai Chi Chuan in alle facetten.

Wereld Tai Chi Dag vieren

Al sinds 1999 staat de laatste zaterdag van april in het teken van Wereld Tai Chi Dag en komen er wereldwijd mensen bij elkaar om dit samen te vieren en anderen kennis te laten maken met deze Chinese bewegingsleer en krijgskunst. Dit jaar komen grootmeesters Hans Lauxen en Job Koesoemobroto en meester Erik Dreijer naar Wijchen gereisd om samen met Mark van den Berg deze dag vorm te geven, kennis en ervaring te delen met iedereen die interesse heeft.

Om tien uur openen de deuren van het Embodiment Centrum aan de Zomertaling 27 in Wijchen voor een gezamenlijke warming-up. Vervolgens zullen er tot twee uur ’s middags afwisselend workshops en demonstraties verzorgd worden door de verschillende meesters. Uiteenlopend van zachte meditatieve bewegingen, genaamd Qigong, tot werken met wapens zoals stok, zwaard en sabel. Maar natuurlijk ook verschillende Tai Chi Chuan handvormen en partneroefeningen.

Grootmeesters

Hans Lauxen en Job Koesoemobroto zijn beiden zowel nationaal als internationaal veel gevraagde en erkende Tai Chi Chuan grootmeesters, die ieder op hun eigen manier deze krijgskunst naar een hoger niveau hebben getild. Erik Dreijer heeft zijn strepen al ruim verdiend als organisator en hoofdjury van verschillende Tai Chi Chuan (pushinghands) wedstrijden. Mark van den Berg noemt zichzelf liever geen meester, maar met 25 jaar ervaring en een titel wereldkampioen is dit wellicht slechts bescheidenheid. Samen brengen de heren in ieder geval een kleine 1,5 eeuw aan kennis en ervaring mee.

Benieuwd?

Heb je altijd al een keer kennis willen maken met Tai Chi Chuan of Qigong. Ben je benieuwd naar deze krijgskunst? Of wil je deze dag graag samen met anderen vieren? Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten en kennis te maken. Bekend of onbekend, ervaren of onervaren, wees vooral welkom om deze dag mee te vieren.

Programma

  • tijd:Zaterdag 29 april 2023 van 10:00u tot 14:00u.
  • plaats: Embodiment Centrum, Zomertaling 27, Wijchen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen