Kamerkoor Sequentus geeft ‘Nijmegen klinkt’ een Scandinavisch tintje

Foto: Henk Gols

Zaterdag 3 juni om 16.30 uur laat Nijmeegs kamerkoor Sequentus zich horen tijdens muziekfestival ‘Nijmegen klinkt’. Het koor geeft een gratis voorproefje van hun bijzondere Scandinavische ‘Midtsommer’-concert dat later die maand op 25 juni in Groesbeek plaatsvindt.

Tijdens Nijmegen Klinkt zingt Sequentus in de Nicolaaskapel op het Valkhof. Een kapel die dateert uit ca. 1000 en als locatie op zichzelf al een bezoekje waard is.

Midzomerconcert in Groesbeek

Het concert op deze bijzondere plek duurt een klein half uur. Heb je daarna de smaak te pakken en wil je naar het volledige concert op 25 juni? Ga dan snel naar sequentus.nl en reserveer vast jouw kaartje voor dit Scandinavische midzomerconcert in Groesbeek. Met onder meer muziek van Noorse componist Gjeilo, Zweedse componist Alfvén, Finlands bekendste componist Sibelius en Deense componist Carl Nielsen.

Over Sequentus

Sequentus is een relatief jong koor (leeftijden 30-50 jaar) met uitdagend klassiek repertoire. Het kamerkoor zingt onder leiding van dirigent Peter-Paul van Beekum. Voor het volgende project in december zijn er nog extra bassen en tenoren welkom. Met twintig zangers heeft het koor al een mooie mix van bassen, tenoren, alten en sopranen, maar Sequentus vindt het leuk om nog verder te groeien. Dus heb je al wat zangervaring en heb je zin om in een koor te zingen waarbij je al snel resultaat hoort? Neem dan contact op met Sequentus via sequentus.nl en kom een donderdagavond meezingen om te kijken of het bij je past.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen