Inzamelingsactie voor blinde HAN-student uit Palestina

Foto: GoFundMe

Een groep HAN-studenten is een inzamelingsactie gestart voor hun klasgenoot Ahmed uit Palestina, die zijn studie en onderkomen dreigt te verliezen, mede door zijn visuele beperking. Via GoFundMe hopen ze Ahmed de kans te geven zijn opleiding aan de HAN af te maken.

Ahmed (31) heeft een visuele beperking; hij is volledig blind. Hij komt oorspronkelijk uit Palestina, maar is sinds vorig jaar woonachtig in Nijmegen. Ahmed studeert internationaal sociaal werk aan de HAN. Maar mede door zijn beperking staat hij op het punt dakloos te raken.

Inzamelingsactie op GoFundMe

Ahmed verloor zijn gezichtsvermogen verloor toen hij achttien jaar oud was door Glaucoom. Hij kwam vorig jaar naar Nederland met de hulp van zijn lokale gemeenschap in Palestina en internationale vrienden die genoeg geld inzamelden omĀ  de kosten van het eerste jaar van zijn studie te dekken. Zijn droom is om zijn eigen organisatie op te richten om andere visueel gehandicapten in zijn geboorteplaats en mogelijk in het Midden-Oosten te ondersteunen.

Ahmed staat echter voor veel uitdagingen en moeilijkheden die zijn toekomst bedreigen. Het geld dat hij verzamelde is niet genoeg om verder te studeren, dus zijn wij een inzamelingsactie voor hem gestart op GoFundMe. Tot nu toe hebben we 4.000 euro verzameld, maar we moeten meer mensen bereiken om hem te steunen in zijn studie en levensonderhoud.

Ahmed verdient een kans om zijn dromen na te streven. Hij heeft zoveel obstakels en tegenslagen in zijn leven overwonnen en hij heeft nooit de hoop opgegeven

Huisvestingsproblemen

Een ander probleem is zijn woonsituatie, aldus Ahmed’s klasgenoten. “Omdat hij een internationale student is, mag hij niet langer dan een jaar in zijn kort verblijf wonen, en het feit dat hij 31 jaar oud is maakt het onmogelijk voor studentenhuisvesting SSH om hem een alternatief te bieden. We hebben met hen gesproken over de situatie en hen gevraagd of ze bereid zijn om een uitzondering of een compromis te maken, maar ze zijn niet bereid om dat te doen. Ahmed heeft geen andere plek om naartoe te gaan en hij is bang om dakloos te worden. Het vinden van een huis in Nijmegen is sowieso al erg moeilijk, maar nu ook door Ahmeds visuele beperking.”

Ahmeds vriendengroep hoopt dat zoveel mogelijk mensen hem willen helpen. “Hij verdient een kans om zijn opleiding en zijn dromen na te streven. Hij heeft zoveel obstakels en tegenslagen in zijn leven overwonnen en hij heeft nooit de hoop opgegeven. Hij is een rolmodel voor veel klasgenoten en mensen vooral degenen die visueel gehandicapt zijn of in conflictgebieden leven. Hij heeft veel potentieel en passie om een positief verschil te maken in de wereld.”

Ook helpen?

Wil je Ahmed helpen om in Nijmegen zijn opleiding af te maken? Ga dan naar de inzamelingspagina op GoFundMe.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen