Enquête over wonen in Winkelsteeg op 11, 12 en 13 mei

Foto: Gemeente Nijmegen

Woon of werk jij in Winkelsteeg? Ben je hier wel eens op bezoek? Of woon je in één van de buurwijken? Dan is de gemeente benieuwd naar naar jouw mening!

Winkelsteeg verandert naar een gezonde, levendige plek om te wonen en werken. Een gebied in beweging. Klaar voor de toekomst. Maar wat vinden bewoners, werknemers, bezoekers en omwonenden van Winkelsteeg? Daar wil de gemeente Nijmegen achter komen met deze enquête.

Wat maakt dit gebied bijzonder?

Om meerdere redenen is Winkelsteeg een bijzonder gebied. Het ligt in het overgangsgebied van het oerstroomdal en de stuwwal van Nijmegen. Al eeuwenlang heeft het gebied een bijdrage geleverd aan de stad in de vorm van producten, verblijfplekken en diensten. Winkelsteeg is infrastructureel (qua verkeer, OV, scheepvaart) altijd goed verbonden geweest met Nijmegen en de omgeving. De Graafseweg en de S100/Neerbosscheweg verbinden Dukenburg via de Nieuwe Dukenburgseweg met het centrum van de stad. Door de hoge bruggen is er een doorvaarhoogte van de scheepvaart in het kanaal van ruim 17 meter. Mede door de industrialisatie is Winkelsteeg een uitgebreid gebied geworden waar nu ongeveer 280 bedrijven met verschillende functies of maatschappelijke doeleinden liggen. Ook ligt station Nijmegen-Goffert in Winkelsteeg.

Nieuw bestemmingsplan: wat gaat er gebeuren?

Op en rondom Winkelsteeg spelen de komende jaren veel verschillende ontwikkelingen. Voor al deze plannen geldt dat ze in de loop van tijd verder worden uitgewerkt. Dat doen we samen met bewoners, ondernemers, corporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en andere belanghebbenden. Dit zijn mensen of organisaties die een recht of voordeel hebben in het gebied, zoals ondernemers. Of mensen die wat merken van de ontwikkelingen in het gebied, zoals bewoners. We hebben eerder ook al gesproken met belanghebbenden over hoe we de koers van Winkelsteeg vorm willen geven. Hier gaan we stap voor stap mee door. Om dit mogelijk te maken zijn er onder andere nieuwe bestemmingsplannen voor Winkelsteeg nodig.

Win een tegoedbon

Kom op 11, 12 of 13 mei langs op één van de zes plekken. Of ga naar www.nijmegen.nl/winkelsteeg en vul de online vragenlijst in. Geef in vijf minuten jouw mening en maak kans op een van de drie tegoedbonnen van €100. Doe je mee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen