Topdrukte op derde dag van de Vierdaagsefeesten

Foto: Jan Willem de Venster

Bijna traditiegetrouw sprongen de bezoekers van Matrixx Live aan de Kade van links naar rechts op de maandagavond. Snollebollekes blijkt onverminderd populair, maar ook bij andere podia droegen de feestjes, optredens en artiesten bij aan een sfeervolle derde dag van de Vierdaagsefeesten.

De melding ‘druk’ en ‘vol’ werd al vroeg op de avond afgegeven voor Faberplein (Martijn Fischer en Ronny Ruysdael), Matrixx at the Park (Bizzey, $hirak en Stuk) en Matrixx Live aan de Kade (Snollebollekes en Het foute uur). Al struinend door de stad vonden bezoekers hun weg naar een favoriet podium. Wolter Kroes en Henk Dissel in de Molenstraat waren ook populair.

Volle dansvloeren

Dansfeesten als Diskodip kregen bij Valkhof Festival meer ruimte doordat het Voerweg-podium aan de overzijde van de straat was geplaatst. Een volle dansvloer bewees gisteravond dat dat een goede keuze was. Er werd ook volop gedanst bij Rewind en Backyard (Kelfkensbos Festival) en Boomshakalak Soundsystem (Smaakmarkt). Ritchie van de Graaf, organisator van het nieuwe The Outdoor Club: ‘’De eerste drie dagen van ons debuut reiken ver boven onze verwachtingen. We hoopten een toevoeging te zijn op het programma, en dat is gelukt. Onze eindshow begint een begrip te worden.’’

Maandag altijd druk

Traditioneel is het op maandag al vroeg op de dag druk in de stad, ook doordat veel wandelaars van De 4Daagse die hun startbewijs hebben opgehaald, dan een kijkje komen nemen. Joris Bouwmeister, directeur-bestuurder Vierdaagsefeesten: “Een ronde door de stad leverde een tevreden beeld op. Het publiek heeft zich goed door de stad verspreid, ook bij de kleinere podia met minder grote namen op het affiche, was het gezellig. Het is voor ons altijd spannend te zien hoe het gaat juist op de minder bekende locaties. Als je dan ook nog de saamhorigheid voelt in de stad en zo ontzettend veel diversiteit in het publiek ervaart, kan ik niet anders dan tevreden terugkijken op de eerste drie festivaldagen”.

Mariënburgplein

Eén van die kleinere maar gezellig drukke locaties is het Mariënburgplein, waar Lux na een aantal jaar afwezigheid weer een muziekpodium plaatste. Joes Stiphout, organisator: “Het was behoorlijk spannend, we werkten met een nieuw team en wisten eigenlijk niet goed wat ons te wachten stond. Maar eigenlijk ging het al vanaf de eerste avond ontzettend goed: het publiek weet ons te vinden, de sfeer zit er helemaal in en alles loopt gesmeerd.”

Topdrukte

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen