Dardirecteur: veel bekers ingeleverd bij de bar

Foto: Jan Willem de Venster

Dar maakte bekend dat zij zondag- en maandagochtend zo’n 8.000 kilo plastic hebben opgehaald, genoeg voor ruim 900.000 nieuwe bekers. Dit is 2.000 kilo plastic meer dan het eerste weekend van vorig jaar, toen in totaal 21.000 kilo werd opgehaald.

Bart de Bruin, directeur van Dar: “Dit zijn hele mooie resultaten en laat zien dat de feestvierders en de ondernemers de superpositieve lijn van vorig jaar doorzetten. We zorgen er samen voor dat er zoveel mogelijk bekers gerecycled worden. We kunnen nu nog niet voorspellen of we de doelstellingen van 2023 halen, maar we zijn op de goede weg en hopen dat uiteindelijk alle bekers de weg terugvinden naar de bar. Vooral je laatste beker van de avond terugbrengen is dus heel belangrijk om het systeem te laten slagen”.

Volgend jaar 75 procent verplicht

Vorig jaar werd 58 procent van de bekers teruggebracht naar de bar. Hiervan konden 2,4 miljoen nieuwe bekers worden gemaakt. Volgend jaar moet 75 procent worden gehaald, dat is dan wettelijk verplicht. Met deze eerste aantallen kan nog geen percentage worden berekend, dat kan pas als bekend is hoeveel drankjes er in totaal besteld zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen