Lopers uitzwaaien en populaire optredens op de vierde Vierdaagsefeestendag

Foto: Jan Willem de Venster

Het was gisteren gezellig druk in Nijmegen. Er werden drie druktemeldingen afgegeven, maar er hoefde nergens de melding ‘vol’ voor te worden afgegeven.

De vierde dag van de Vierdaagsefeesten was de eerste dag van de Vierdaagse.

Lopers uitzwaaien

De wandelprestatietocht finishte via het Faberplein, waar feestgangers de wandelaars energie gaven voor de laatste paar honderd meter. De overlap in bezoekers tussen beide evenementen? Een effectmeting van de gemeente Nijmegen onder bezoekers van vorig jaar wijst uit dat ongeveer 72 procent van de bezoekers van de Vierdaagsefeesten alleen de Feesten bezoekt. Zo’n 12 procent gaat ook aanmoedigen langs de route van De 4Daagse, en 10% zwaait na het uitgaan de lopers uit. 6 procent van de bezoekers loopt de 4Daagse én gaat naar de Vierdaagsefeesten!

Druktemeldingen

Flemming was het drukst bezochte optreden van de avond en trok ook veel tieners met ouders naar Matrixx Live aan de Kade. Het was ook druk bij Kris Kross Amsterdam en Bankzitters bij Matrixx at the Park. De derde druktemelding werd afgegeven voor Credible, waar ABBA-tributeband Gimme Gimme Gimme! veel publiek trok, in combinatie met Happy Feelings en 90’s Now bij Kelfkensbos Festival. Verder waren Valkhof Festival met Planet Rose en Lander & Adriaan populair, evenals Gebroeders Ko in de Molenstraat en Watermeloen bij Smaakmarkt. Ook genoot men van de traditionele Bloemenregen op De Kaaij, en uiteraard vele andere optredens.

Lopers uitzwaaien

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen