Koninklijke onderscheiding voor Johnny Rahaket

Foto: Colourfulcity koor

John Kuster, beter bekend als Johnny Rahaket is dirigent, violist en arrangeur van het Colourfulcitykoor. Het koor vierde het twintigjarig jubileum in juli met twee concerten in De Lindenberg in Nijmegen.

Aan het einde van het tweede concert reikte burgemeester Bruls hem de versierselen uit die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bewegingstheater Amsterdam

Johnny Rahaket studeerde viool aan de Staatliche Hochschule für Musik in Keulen en aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde onder andere als concertmeester bij het Riciotti Ensemble, was 5 jaar violist bij het Internationaal Danstheater en was verantwoordelijk voor de muziek in verschillende producties van het Bewegingstheater Amsterdam.

Projectkoor

Johnny RahaketIn 1995 richtte Johnny Rahaket het R-chestra op. De band speelt wereldmuziek uit alle windstreken. Ten behoeve van de jaarlijkse zomer manifestatie Nijmegen Colourful City werd er een projectkoor opgestart, R-chestra.

In vervolg hierop werd door Johnny in 2002 het Colourfulcitykoor (CCK) opgericht, een groot amateurkoor dat liederen uit de hele wereld vertolkt. Het koor werd door zijn muziekkeuze, maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit met de achtergestelden een begrip in de Nijmeegse samenleving. Bijvoorbeeld bij het ontsteken van de vredesvlam op het plein van de Jozefkerk en bij multiculturele buurtfestivals. Maar ook wereldwijd, met diverse koorreizen binnen en buiten Europa.

Kinderkoor en vrouwenkoor

Naast het CCK begeleidde Johnny Rahaket meer koren. Zo was/is hij dirigent van het Colourfulcity Kinderkoor en vrouwenkoor DiaZ, levert hij jaarlijks een bijdrage aan de Wereldlichtjesdag en leidt hij een orkest bij het Zelfregiecentrum.

Johnny Rahaket wordt gekenmerkt als enthousiast en gedreven. Hij gaat altijd voor het beste. Is een inspiratiebron voor velen. Hij heeft een onvoorwaardelijke toewijding voor zijn professie als ‘musicus met een boodschap’. Een kleurrijk sleutelfiguur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen