Tentoonstelling ‘In Twee werelden, Molukkers In Nederland’ aan de Waalkade

Foto: Stichting Muhabbat

Na een tour langs twaalf andere steden komt de reizende tentoonstelling ‘In Twee werelden, Molukkers In Nederland’ naar Nijmegen. De zeecontainers met de tentoonstelling zijn te vinden aan de kop van de Waalkade, voor het casino.

Op zaterdag 2 september werd de tentoonstelling officieel geopend worden door burgemeester Hubert Bruls. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Verhaal van de Molukkers

Hoe en waarom kwamen de Molukkers in Nederland terecht? En hoe is het hen daar vergaan? Dat vertellen filmmaker Nathalie Toisuta en fotograaf Ed Leatemia met een reizende tentoonstelling in zeecontainers. Te zien op de Waalkade in Nijmegen, de thuisstad van Toisuta. De interactieve tentoonstelling vertelt het verhaal van de Molukkers vanuit verschillende perspectieven en eert de generatie die in 1951, zeventig jaar geleden, aankwam in Nederland. Het is een verhaal van eeuwenlange loyaliteit, verraad, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel. De geschiedenis en het verhaal van de Molukkers worden in zes zeecontainers verteld.

Lezing over adat en integratie

Op dinsdag 19 september is er een lezing door Charly Behuku over het thema ’Tussen Adat en Integratie’. De avond begint om  19:30 uur en eindigt om 21:30  De lezing vindt plaats in het Cultuurhuis de Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

Meer informatie:

  • De tentoonstelling is elke dinsdag geopend van 2 september t/m 23 september (m.u.v. dinsdag 12 september)
  • Donderdag 14 september is de tentoonstelling ook open.
  • Daarna iedere vrijdag en zaterdag.
  • De openingstijden zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Voor meer informatie bel:

  • Elias Rinsampessy 0653760152 (Stichting Muhabbat)
  • Alan Huwaë: 0683997722.   Stefan Hoevenaars:  0615901967 (Lindenberg)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen