Oproep aan ondernemers: duurzaam de winkel- en horecadeuren dicht

Foto: Nijmegen Nieuws

Het wordt weer kouder, dus roept ondernemersvereniging Huis voor de Binnenstad ondernemers weer op actief hun deuren dicht te houden voor een warm welkom. Doe jij ook mee?

Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd kan worden van maar liefst 32 tot 42 procent door duurzaam de deuren dicht te houden. Niet alleen goed voor het milieu, maar gezien de sterk gestegen energiekosten ook voor jouw portemonnee!

Deuren dicht en toch open en gastvrij

Om ondanks dichte deuren een gastvrije en welkome uitstraling te hebben introduceert Huis voor de Binnenstad het beeldmerk “Duurzaam de deuren dicht”. Hierdoor kan een dichte deur eenvoudig positief geassocieerd worden met een groene gedachte, namelijk energiebesparing. Door allen de deuren te sluiten en het beeldmerk binnenstad breed uit te dragen raken ook bezoekers van de binnenstad vertrouwd met de gesloten deuren.

Meedoen als ondernemer?

Wil je met je bedrijf meedoen aan dit initiatief? Meld je dan nu aan via secretariaat@huisvoordebinnenstad.nl. Je krijgt dan ook een sticker voor op de deur om de positieve boodschap mee uit te stralen. Ondernemers die onder de 15 graden en boven de 25 graden hun deur dichthouden om energie te besparen mogen het beeldmerk gebruiken. Heb je nog vragen? Ook dan kun je contact opnemen. We lichten graag meer toe.

Voor meer informatie klik hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen