Schrijfactie voor mensenrechten op 9 december in De Mariënburg

Foto: Amnesty International

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties aangenomen. Voor het eerst beschikte de mensheid over een document, waarin alle rechten die de mens moeten hebben, op papier staan.

Alle landen die lid wilden zijn van de Verenigde Naties moesten de verklaring onderschrijven.

Mensenrechten nog steeds geschonden

Op zondag 10 december is dat 75 jaar jaar geleden. Alle landen hebben beloofd zich aan de mensenrechten te houden, maar in een groot aantal landen worden de mensenrechten nog regelmatig geschonden. Een van de manieren om je niet bij die mensenrechtenschendingen neer te leggen, is mee te doen met Amnesty’s schrijfmarathon met de internationale naam Write for Rights. Daarbij wordt geschreven voor mensen uit tien verschillende landen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn.

De mensen voor wie geschreven wordt hebben één ding gemeen: ze zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Door middel van de schrijfactie worden hun autoriteiten onder druk gezet om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. En met kaarten aan de mensen zelf ben je een grote steun voor hen. Amnesty is ervan overtuigd dat een grote stapel brieven voor hen het verschil kan maken.

Schrijfactie op 9 december

In Nijmegen organiseert Amnesty Nijmegen op zaterdag 9 december in de Openbare Bibliotheek De Mariënburg de schrijfactie Write for Rights. Je bent vanaf 10 uur welkom en vanaf 11 uur verzorgt Amnesty ter verpozing tijdens het schrijfwerk een programma aan met muziek, dichters, spoken-word-artiesten en columnisten.

Verschillende organisaties schrijven mee, zoals leden van de Gemeenteraad, medewerkers van de Openbare Bibliotheek De Mariënburg, Books4Life Nijmegen, COC Nijmegen, Dito!, Stichting Kus, Bureau Wijland, Shelter City Nijmegen, Stemmen uit Nijmegen en Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen.

Amnesty Nijmegen biedt iedereen die met meeschrijft gratis koffie en thee aan en ranja voor de kinderen. Je bent van harte welkom op 9 december vanaf 10.00 uur!

Zie voor meer informatie: www.amnestynijmegen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen