HAN-studenten starten actie tegen straatintimidatie in Nijmegen

Foto: Ey Gast

Communicatiestudenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Mirre van Amersfoort en Djuka Meijer, lanceren ‘Ey Gast’ om bewustwording rond straatintimidatie richting vrouwen te vergroten.

Het doel van dit project is om mannen bewust te maken van de impact van hun gedrag op vrouwen. Dit hebben veel mannen en jongens volgens hen namelijk nog niet door.

Bewustwordingscampagne

Om dit te bereiken, is ‘Ey Gast’ actief op zowel offline als online fronten. Met een actieve aanwezigheid op social media, voornamelijk via het Instagram-account @ey_gast_, streven Mirre en Djuka ernaar om mannen te bereiken en bewust te maken. Ze delen aansprekende content, zoals verhalen van ervaringen met straatintimidatie en geven op hun landingspagina ook praktische tips over wat je kunt doen als je als man zijnde getuige bent van straatintimidatie. Daarnaast worden er ook strategisch flyers verspreidt op locaties waar veel mannen samenkomen, zoals sportscholen, voetbalclubs, maar ook op de HAN zelf, om ook offline de boodschap te verspreiden.

Mannen zijn de oplossing

Het project benadrukt niet alleen de ernst van het probleem, maar streeft ook naar een verschuiving in sociale normen, waar respect en gelijkheid centraal staan. Mannen kunnen het verschil maken. Door het delen van ervaringen met straatintimidatie en tips hopen Mirre en Djuka mannen aan te moedigen om zich uit te spreken tegen straatintimidatie. Dit kan bijvoorbeeld al door vrienden aan te spreken wanneer ze ongepaste opmerkingen maken tegen vrouwen en meiden. Want samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt op straat!

Voor meer informatie over ‘Ey Gast’ kun je contact opnemen met Mirre van Amersfoort en Djuka Meijer via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen