Save the date: nationale docentendag over slavernij op 12 januari

Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Op vrijdag 12 januari 2024 is er een inspirerende studiemiddag over het Nederlands trans-Atlantische slavernijverleden in het Openluchtmuseum in Arnhem.

De bijeenkomst is kosteloos en wordt georganiseerd samen met de partners uit het Educatienetwerk Slavernijverleden*. De toegang is gratis voor docenten en leerkrachten uit het primair-, voortgezet-, mbo, hbo en wo onderwijs.

Wat ga je doen?

Het programma bestaat uit een keynote door historicus Karwan Fatah-Black over de Nederlandse koloniale geschiedenis. Daarnaast zijn er verschillende actieve workshops, waaronder een workshop over Anton de Kom, waarbij je lesmateriaal en praktische tips meekrijgt over hoe je het slavernijverleden kan behandelen in de klas.

Programma

•    13.00 uur: Inloop
•    13:30 uur: Start programma
•    17:00 uur: Afsluitende borrel
Toegang: Gratis
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
Na afloop van het programma is er kans om na te praten tijdens een gezellige borrel.

Interesse?

Heb je interesse? Om je aan te melden stuur een mail naar [email protected] met vermelding van de naam van de onderwijsinstelling waar je werkzaam bent.

Let op: aanmelden is verplicht! Wegens beperkte capaciteit is het raadzaam om zo vroeg mogelijk aan te melden. Mocht je onverwachts verhinderd zijn, meld je dan af via het bovenstaand e-mailadres. Op deze manier kunnen wij andere geïnteresseerden van een plek voorzien.

*Het Educatienetwerk Slavernijverleden bestaat uit: Nederlands Openluchtmuseum, Amsterdam Museum, het Wereldmuseum Amsterdam, het Scheepvaartmuseum, Stadsarchief Amsterdam en het Rijksmuseum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen